Vinisijus Melo najbolji igrač Super lige u aprilu, nagrada prosleđena za pomoć malom Ognjenu

24. 05. 2024.

Najbolji igrač aprila meseca u Super ligi Srbije ponovo dolazi iz Čukaričkog, nagrada je otišla u ruke napadača Vinisijusa Mela. Podsetimo, u februaru je najbolji u srpskom elitnom šampionatu bio Igor Miladinović, a u martu Luka Adžić.

Fondacija Mozzart za svaki pogodak u domaćem prvenstvu izdvaja 10.000 dinara, a brazilski napadač Melo usmerio je humanitarni fond za lečenje Ognjena Bojkovića.

Za malog Ogija je to najlepša igra na svetu. Ništa mu ne može izmamiti osmeh na lice kao jedna obična lopta, iako svaki dodir sa njom može da bude bolan. Ognjen Bojković je „dete leptir“, a heroji Super lige humanosti iz Čukaričkog podržali su ga u borbi sa retkom bolešću. Radi se o fondu od 1.170.000 dinara za lečenje ovog predivnog dečaka.

Ognjen boluje od bulozne epidermolize i potrebna su mu velika sredstva za inovativnu terapiju u SAD. Genetska krema je jedina nada da se ova bolest ublaži.

– Nadam se da će nastaviti da radi ono što voli i da će ostvariti snove. Za mene je velika inspiracija da vidim njegovu volju i radost koju oseća dok igra fudbal i želim mu da ostvari sve što želi u životu – poručio je Melo, koga je veoma dirnula Ogijeva priča.

Ovaj predivni dečak već deset godina hrabro korača kroz život i sa osmehom na licu sa bori sa retkim oboljenjem kože. Tretiranje rana i previjanje zavoja koje konstantno nosi traje satima svakog dana, ali Ognjen redovno ide u školu sa svojim drugarima, uči, igra se i pokušava da živi kao ostala deca koliko god je to moguće.

Čim je čuo da je novac iz humanitarnog fonda Super lige usmeren za njegovo lečenje i put u SAD, odmah je izrazio želju da dođe, upozna fudbalere Čukaričkog, kaže jedno glasno „obrigado“ i naravno – istrči na travu. Stadion na Brdu je za njega taj dan bio veliki kao „Santjago Bernabeu“.

– Fudbal za njega predstavlja veliku ljubav, ovo je jedino čemu se on zaista mnogo raduje. Još jednom prilikom želim da zahvalim Fondaciji Mozzart i FK Čukarički što su nas prihvatili i dočekali, zaista imate veliko srce. Presrećni smo što imamo ovakav vetar u leđa i što smo uz ovu pomoć stigli do samog cilja. Trebalo bi krajem jula da odemo u Ameriku, da primi prvu terapiju. Novac koji smo sakupljali je za genetsku kremu, ali oni potražuju još novca za primenu terapije. Uopšte ne sumnjam da ćemo stići do cilja. Razmišljamo samo pozitivno i verujemo da će sve biti dobro – poručila je njegova majka Svetlana Bojković.

Melo, Adžić i Miladinović uručili su mu poklone i pomogli mu da više puta zatrese mrežu na terenu gde se igra superligaški fudbal, a Ognjen je ispitivao Brazilca sve o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

– Ti se zoveš Vinisijus, kao onaj fudbal Žunior – izmamio je osmeh svih fudbalera, a potom u jednoj rečenici otklonio dilemu ko je bolji fudbaler – Ronaldo ili Mesi.

– Ronaldo je bolji, zato što je human.

Mela je to oborilo s nogu, pažljivo mu je bacio pet i na kraju mu poručio:

Ogi, žoga bonito!

FOTO GALERIJA

Podelite sa drugima

Пласман обезедио Sofascore