Stanić: Čukarički ne menja ambicije, cilj je da budemo u vrhu srpskog fudbala

18. 06. 2024.

Posle ne tako dugog odmora, fudbaleri Čukaričkog počeli su pripreme za novu sezonu. Na prvom okupljanju pojavilo se 28 igrača, od utorka Brđanima su se pridružili Milan Pavkov, Hoze Mario Gomez i Vinisijus Melo.

Prozivku je izvršio Goran Stanić, sa svojim pomoćnicima Branimirom Bajićem i Blažom Bulatovićem. U stručnom štabu su još trener golmana Oliver Kovačević, fizioterapeuti Branislav Đukić, Marko Popović i Dejan Bogdanović, doktor Predrag Stefanović, statističar Nenad Stanković i analitičar Nikola Đokić.

– Nismo izborili plasman u Evropu, što je bio cilj ekipe. Opet, bili smo blizu, ali nismo prelomili u našu korist i to je odlučilo u konačnom poretku. Nadam se da će ove sezone da bude mnogo bolje. Želeo bih da se zahvalim vlasniku Čukaričkog i direktorima na ukazanom porverenju meni i mom stručnom štabu. Velika je stvar raditi ovde, ali je to ujedno i odgovornost. Čukarički je veliki klub i ambicije su vezane za gornji deo tabele i plasman u Evropu – kazao je šef struke Brđana Goran Stanić.

Belo-crni će u Beogradu trenirati do 28. juna, kad se polazi na pripreme na Bled. Pre odlaska u Sloveniju odigraće kontrolni meč na svom stadionu, protiv IMT-a 26. juna. Na Bledu će ekspedicija Čukaričkog boraviti do 12. jula, a odigraće i šest kontrolnih utakmica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK ČUKARIČKI (@fkcukaricki)

Rivali su Celje (1. jul, 17,30), Primorje (3. jul 17,30), MTK Budimpešta (5. jul, 14,30), Volfsberger (6. jul, 17,30), Sabah Baku (10. jul, 17,30) i Fehervar (11. jul, 17,30).

– Nisam bio na Bledu, ali ekipa je boravila tamo prethodnih godina i čuo sam sam sve najbolje o našoj bazi za prioreme. U Beogradu ćemo trenirati dva puta dnevno. Potom idemo na Bled gde ćemo odigrati šest kontrolnih mečeva. Za sada sve ide u dobrom smeru, čak i da se u ovom trenutku završi prelazni rok, imamo dovoljan broj igrača.

Čukarički je prethodne sezone propustio priliku da se plasira u Evropu, naredne će iz Super lige Srbije plasman na međunarodnu scenu izboriti samo četiri, umesto dosadašnjih pet timova.

– Čukarički mora stalno da bude u vrhu i od prvog dana priprema moramo da budemo skoncentrisani na to. Kada počne prvenstvo nema odstupanja od tih stvari. Tražio sam da protivnici na Bledu budu jači, i to smo i dobili. Moramo da imamo jasnu sliku, a posle tih šest utakmica ćemo znati mnoge stvari.

Prošle sezone Stanić je došao kao četvrti trener, tada su mnogi komentarisali da je on „privremeno rešenje“.

– Meni je to veliki motiv za rad. Sada imamo čistu situaciju i krećemo od priprema. To je podstrek za mene za rad u Čukaričkom. Pokušao sam kao četvrti trener da izvučem sezonu. Nisam uspeo, ali tu nema nikakvog alibija za dalje.

Prelazni rok još nije zvanično počeo, a šef struke Čukaričkog ima nekoliko želja kad se pominju pojačanja.

– Doveli smo golmana Mirkovića, Miloša Cvetkovića koji može da igra levog i desnog beka, i Lazara Tufegdžića koji može da igra u veznom redu i na boku. Dosta dolazaka je vezano za odlaske. Nadam se da ćemo što pre da imamo čistu situaciju kako bismo mogli da dovodimo igrače. Dao sam upravi kluba moje želje, koje se poklapaju sa njihovim. Želim fudbalere na poziciji veznog igrača i na poziciji krila, ili popularno rečeno „vingera“.

Ambicije kluba sa Banovog brda su jasne.

– Ambicije su da budemo u samom vrhu srpskog fudbala. Čukarički po organizaciji i igračkom kadru to i zaslužuje. To se ne menja – zaključio je Stanić.

Podelite sa drugima

Standings provided by Sofascore