Petrić: Igor Miladinović podseća na Mocu Vukotića

02. 03. 2024.

Uspeo je tim sa Banovog brda da posle preokreta dođe do nove superligaške pobede, i to tako što je u poslednjim momentima savladao Napredak sa 2:1. Nakon meča je strateg belo-crnih poručio da je očekivao da njegov tim neće imati lak posao.

– Pribojavao sam se ove utakmice, jer pratim rad trenera Vladimira Gaćinovića i vidi se šta ekipa pokazuje. Veoma su opasni u kontranapadima. Rekao sam igračima da ako primimo gol onda može samo iz kontranapada i primili smo ga. U poluvremenu sam im rekao da nemam šta da im zamerim, jer su se borili. Samo moraju da ne paniče. Čukarički ima veći broj igrača i veći izbor. Okrećemo se novoj utakmici protiv Lučana gde će igrači morati da se dokazuju. Nadam se da će do pauze neke stvari da dođu na svoje mesto. Trenirali smo u Železniku gde je teren džombast i nismo mogli neke akcije da sprovedemo u delo. Sada se vraćamo na naš stadion – počeo je Petrić.

Osvrnuo se potom i na partiju Igora Miladinovića, veznog igrača koji je najbolji strelac ekipe ove sezone i koji je bio strelac pogotka za izjednačenje.

– Miladinović je mnogo talentovan, i pismen je. On mora da se ponavlja iz utakmice u utakmicu i to je problem sa mladim igračima. On to radi za sada. Znam ga iz reprezentacije i kada sam počeo da radim u Čukaričkom rekao sam mu da je isti kao Moca Vukotić. Tu je još igrača, a na nama je da ih ispratimo. Sada je sve bajno dok se dobijaju utakmice. Problem je kada počne da se gubi i tada se vidi karakter ekipe.

Pobedu je Čukaričkom doneo Milan Pavkov posle svega osam minuta na terenu i u prvom kontaktu s loptom, dok je pre njega solidnu partiju u špicu pružio i Brazilac Vinisijus Melo.

– Melo je talentovan igrač, dolazi iz povrede i moramo da budemo strpljivi. Imao je višak kilograma, i sada ima višak. Treba da budemo strpljivi sa njim. Mi imamo pet centarhalfova. Pavkov je dao gol, ona je na to navikao. Dolazi iz priprema, i spreman je. On je opcija koja nam mnogo znači – zaključio je Petrić.

Vladimir Gaćinović, šef struke Napretka, istakao je da žali za propuštenim prilikama.

– Bili smo u šansama egal, a onda se u drugom poluvremenu okrenulo sve. Sve u svemu kad se sve uzme u obzir, mislim da je trebalo da bude nerešeno. Ipak, čestitam Čukaričkom na pobedi. Nesrećno smo primili taj drugi gol, ali to je fudbal – rekao je Gaćinović.

Podelite sa drugima

Пласман обезедио Sofascore