Omladinska škola Čukaričkog na turnirima u Mađarskoj, Italiji, Švedskoj, Makedoniji…

22. 05. 2024.

Omladinska škola Čukaričkog jedna je od najboljih u Srbiji. O tome najbolje svedoče rezultati, ali i broj igrača u prvom timu, kao i broj reprezentativaca u svim mlađim kategorijama nacionalnog tima. Ipak, u Omladinskoj školi žele da budu na još višem nivou u narednim sezonama, pa će fokus između ostalog biti i na brojnim turnirima međunarodnog karaktera.

– Od ove godine smo uključili turnire međunarodnog karaktera kao bitku stavku u radu Omladinske škole. Iz više razloga, zbog razvoja internacionalnog iskustva, kulturološke razmene, podizanja cele škole na viši nivo. Bili smo već na turniru u Banjaluci, gde je nastupala generacija momaka rođenih 2011. godine – kazao je koordinator Omladinske škole Branislav Radulović, koji je potom nastavio:

– U narednom periodu učestvovaćemo na turniru u Budimpešti, za generacije 2013. i 2015. godišta, održaće se od 31. maja do 2. juna. Sledi nam potom turnir u Etno selu Stanišići, 1. i 2. juna, za generaciju momaka 2014. godišta. Momci koji postaju petlići u narednoj sezoni putovaće u Italiju na turnir od 7. do 9. juna, elitnog karaktera, na njemu će učestvovati brojne domaće ekipe, ali i Fenercvaroš, Lokomotiva Zagreb, DVTK akademija… Sledi nam i turnir u Skoplju, od 6. do 9. juna, gde će igrati Vardar, Ekscelzior Roterdam, Crvena zvezda, Nacional Sofija, Budućnost Podgorica i Čukarički.

Istakao je Radulović da će velika pažna biti posvećena i turnirima na domaćoj sceni, na kojima Čukarički tradicionalno beleži dobre rezultate.

– Nismo zapostavili ni te turnire, koji imaju veliki renome, a to su Olimpik, Vujadin Boškov, Mance Kup, Moca Vukotić…

Ipak, Radulović sa ponosom ističe poziv koji je Čukarički dobio za turnir u švedskom Geteborgu.

– Posebno smo ponosni na učešće na Gotija Kupu u Švedskoj. To je najveći turnir na svetu te kategorije, a Čukarički će učestvovati na „Puma trofeju“ za momke do 17 godina, koji je najelitnije takmičenje na pomenutom turniru. Takođe, Razicki Kup u Mađarskoj je vrhunski, biće igran u avgustu, a na njemu će učestvovati generacija momaka rođenih 2010. godine – kazao je Radulović, koji je potom nastavio:

– To je zaista nešto novo za sve nas, generalno i za Srbiju. Na tom turniru učestvuju ekipe iz itavog sveta, globalnog je karaktera. Pomenuo sam već „Puma trofej“, za generaciju 2007, organizatori biraju 24 ekipe, 12 dolazi iz Skandinavije i ostatak iz čitavog sveta, po uticaju u regionu. Turnir je izuzetno dobro propraćen, uz TV prenose, igra se na profesionalnim stadionima… Ulažu se ogromni resursi, uz ozbiljne sponzore, takođe globalnog karaktera. Čukarički je dobio poziv na osnovu reputacije Omladinske škole koju smo stekli u poslednje vreme, predstavljaćemo čitav region Balkana i to je za nas velika čast i obaveza. Na taj turnir poslaćemo decu koja su projektovana da budu budući prvotimci, uz nekoliko najtalentovanijih momaka generacije 2008. godišta.

Na kraju, Radulović je želeo da se zahvali Upravi kluba na svemu đto su uradili za Omladinsku školu Čukaričkog.

– Sve ovo ne bismo uspeli da postignemo bez podrške Uprave kluba, koja je videla potencijal za razvoj kroz učestvovanje na internacionalnim turnirima. Na taj način uspevamo da realizujemo sve naše zamisli i nadamo se da će tako biti i u budućnosti, a da će Omladinska škola od pomenutih turnira imati mnogo koristi.

Podelite sa drugima