Korejac pojačao Čukarički: Znam Hvanga, idol mi je Kolarov

16. 01. 2024.

Čukarički je angažovao još jedno pojačanje za prolećni deo sezone, iz Južne Koreje stigao je ofanzivni vezista Đi-Un Jo. Momak rođen 22. jula 2004. godine član je Daegua, iz kojeg je stigao u Čukarički na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa, objavio je klub sa Banovog brda.

– Ovaj momak u Čukarički dolazi na preporuku Dejana Damjanovića, koji je dugo vremena proveo igrajući fudbal na visokom nivou u Južnoj Koreji. Pogledali smo ga, prepoznali talenat, biće ovde na pozajmici godinu dana, uz pravo da ga potom i otkupimo. Igra na poziciji boćnog ofanzivnog veznog, u poslednje vreme popularno „vinger“ – kazao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Đi-Un Jo je već zadužio dres sa brojem 13, odradio je testove u Zavodu za sport i medicinu rada, a putovaće sa ekipom na zimske pripreme na Kipar.

– Čuo sam ranije za srpsku ligu, s obzirom na to da su dva igrača iz Južne Koreje u ovoj zemlji, Hvang je član Crvene zvezde, a Jin-Ho Jo Novog Pazara. Predočeno mi je da Čukarički voli mlade igrače i da im daje šansu, zadovoljstvo mi je što sam postao član ovog kluba. Želim da se dokazujem u evropskom fudbalu, smatram da je ovo prvi i trenutno najbolji mogući korak zamene u tom smeru – kazao je Jo.

Pomenuo je potom i dvojicu idola, jedan od njih je Srbin.

– Aleksandar Kolarov. Znam i da je tokom karijere igrao za Čukarički. I naravno, Kajl Voker iz Mančester sitija. Prilično je jak, ujedno i izuzetno brz, uz to osvojio je gotovo sve moguće trofeje ove sezone.

Čukarički je najpre sa pozajmice iz Smedereva vratio golmana Lazara Kaličanina, iz OFK Vršca ofanzivnog vezistu Uroša Miladinovića, a na istoj poziciji iz Novog Pazara Mitra Ergelaša.

Prvo pojačanje stiglo je takođe iz Novog Pazara, u klub se posle nekoliko godina vratio vezista Nemanja Milojević. U ponedeljak je na Banovo brdo stigao još jedan povratnik, napadač Slobodan Tedić, koji je prethodne tri i po godine zvanično bio član Mančester sitija.

Čukarički će u četvrtak otputovati na pripreme na Kipar, na ovom ostrvu u Sredozemnom moru boraviće do 1. februara. Brđani će u Limasolu odigrati i pet kontrolnih mečeva, prvog rivala za 22. januar još traže (jedan od kiparskih drugoligaša), a potom će igrati protiv ekipe AEZ Zakakiu 24. januara, četiri dana kasnije rival će biti Aratat Jermenija, 29. januara Voždovac, 31. januara Vojvodina.

Podelite sa drugima

Пласман обезедио Sofascore