Golman Marko Kandić potpisao profesionalni ugovor sa Čukaričkim

10. 05. 2024.

Dok se prvi tim Čukaričkog bori za ponovni plasman u evropska takmičenja u finišu prvenstva, ujedno uprava kluba pravi planove za budućnost. U tim planovima bitna karika su i ugovori sa momcima koji kucaju na vrata prvog tima.

Profesionalni ugovor u prostorijama kluba, sa važnošću do juna 2027. godine potpisao je mladi golman Marko Kandić. Radi se o detetu Čukaričkog, koji je na Banovom brdu od svoje dvanaeste godine, prošao je sve mlađe kategorije, a trenutno je član omladinske selekcije.

– Čukarički ima izuzetno talentovane golmane, a jedan od onih koji je pokazao zavidan potencijal je i Kandić. Posebno mi je drago zbog činjenice da se radi o detetu poniklom u ovom klubu, koje je isključivo predanim radom i trudom stiglo do profesionalnog ugovora, ali i dresa reprezentacije Srbije ukatedskoj konkurenciji. Nastavili smo sa sistematskim radom i razvojem čuvara mreže kroz mlađe selekcije, sa željom da ovi momci što pre stasaju i dobiju šansu u prvom timu – kazao je trener golmana Čukaričkog Oliver Kovačević.

U prvom timu su trenutno dvojica vrlo talentovanih golmana Filip Samurović (2002. godište) i Lazar Kaličanin (2004. godište), u omladinskoj konkurenciji su Vladan Čarapić (2007. godište) i Ivan Lainović (2005. godište), dok mrežu kadeta čuvaju Marko Kandić (2007. godište) i Mateja Popović (2008. godište).

Podelite sa drugima