Doktor Stefanović o Tediću: Operacija protekla uspešno

26. 01. 2024.

Napadač Čukaričkog Slobodan Tedić uspešno je operisan na pripremama na Kipru. Zbog bolova u plućima posle prvog treninga na Kipru završio je u bolnici, a u sredu u prepodnevnim časovima operisan je u Limasolu.

Doktor ekipe Predrag Stefanović sve vreme je bio u kontaktu sa lekarima na Kipru, a o stanju Tedića govorio je uoči drugog prijateljskom meča koji je klub sa Banovog brda igrao na „rajskom ostrvu”.

– S obzirom na to da Tedić ima isti problem drugi put za tri godine, protokol je takav da je neophodno da se odradi hirurška intervencija kojom bi se preveniralo nastajanje tog istog problema u budućnosti. Stekli su se svi neophodni uslovi i operacija je urađena u bolnici u Limasolu. Protekla je odlično, Tedić se oseća dobro, ostaće u bolnici da bi bio postoperativno ispraćen. Potom kreće rehabilitacija i oporavak, očekujemo da za mesec dana krene sa treninzima – kazao je Stefanović.

Tedić bi trebalo da ostane u Limasolu još neko vreme kako bi se stvorili uslovi za povratak kući.

– Kako sada stvari stoje, Tedić će avionom moći da leti tek za nekih dve nedelje, što znači da će ostati koji dan duže u odnosu na ekipu na Kipru. Pratićemo njegov oporavak i kad bude bilo moguće da putuje avionom bez ikakvog rizika, vratiće se u Beograd – završio je Stefanović.

Podelite sa drugima

Пласман обезедио Sofascore