Dečaci Čukaričkog osvojili treće mesto na turniru u Italiji

12. 06. 2024.

Brđani su na turniru u Italiji bili u grupi „Van Basten“, zajedno sa ekipama Parme, Verone, Pavezea i Pjaćence. U grupi su ostvarili dva trijumfa, protiv Verone (4:0) i Pavezea (4:0), odigrali su neređeno sa Pjaćencom (0:0), dok su poraženi od Parme (1:2).

U četvrtfinalu Čukarički je bio bolji od Kremonezea (2:1), u polufinalu su poraženi od Triestine (0:1). U poslednjem duelu za treće mesto belo-crni su bili bolji od Sasuola (4:2).

Čukarički su na turniru u gradiću Lodi predstavljali sledeći igrači generacije 2012: David Zrnić, Njegoš Vukmirović, Petar Jovanović, David Vučković, Nikola Dramlić, Janko Bošković, Mihajlo Bjelić, Maksim Raca, Nikola Prentić, Aleksandar Vasić, Vanja Marković, Vuk Bajić, Stefan Ratković, Lazar Jovanović, Strahinja Kukrik i Zein Džanković.

Sa ekipom su putovali treneri Ivan Todorović i Luka Lazarević, kao i koordinator Omladinske škole Đorđe Aćimović Đulika.

– Iza nas je odličan turnir, na kojem su se naši momci predstavili u lepom svetlu. Dobili smo pohvale od organizatora, uz činjenicu da smo u Lodiju nastupali sa nešto mlađom ekipom u odnosu na konkurente. I pored toga, imali smo zavidan rezultat, stigli smo do trećeg mesta. Ujedno, dobili smo uveravanja da će biti poziva na još bolje turnire u Italiji u narednom periodu. Za dečake iz naše Omladinske škole ovo je bilo prelepo iskustvo – kazao je Aćimović.

Podelite sa drugima