Čukarički potpisao ugovor sa Lazarom Tufegdžićem na dve godine

19. 06. 2024.

Čukarički je ozvaničio treće pojačanje za sezonu 2024/25. U klub sa Banovog brda posle golmana Nikole Mirkovića i desnog beka Miloša Cvetkovića stigao je još jedan iskusan igrač, ofanzivni vezista Lazar Tufegdžić.

– Svi znaju kako Čukarički radi i kakav je klub. To je presudilo da postignemo dogovor, nisam mnogo razmišljao kad je stigla ponuda. Prvi utisci su odlični, svi su me zaista lepo dočekali, od zaposlenih do saigrača. Poznajem bar 70 posto momaka koji nose dres Čukaričkog, sa nekima sa igrao ranije, neke znam sa terena. Sa Nemanjom Tošićem sam dugo bio u omladinskoj školi Crvene zvezde, sa Đorđem Ivanovićem ranije u Spartaku… – kazao je na startu razgovora Lazar Tufegdžić.

U Srbiji je ovaj momak rođen 1997. godine u Valjevu, inače prošle dve sezone član bugarskog CSKA iz Sofije, najbolje partije pružao u subotičkom Spartaku.

– Neka tako bude i u Čukaričkom, ne bih imao ništa protiv. Sada sam u godinama kad već imam dosta iskustva. Nadam se da ću svojim kvalitetom pomoći klubu da ostvari ciljeve i ambicije u narednoj sezoni. Pred nama su najpre pripreme, najbitnije je da svi budemo zdravi i da nas mimoiđu povrede. Mi stariji igrači smo tu da pomognemo mlađima, ali imaćemo šta da naučimo i od njih. Uglavnom, smatram da sam napravio odličan potez dolaskom u Čukarički, zbog toga sam i potpisao ugovor na dve godine.

Tufegdžić je prošao omladinsku školu Crvene zvezde. Kao pozajmljeni igrač crveno-belih igrao je za Bežaniju i OFK Beograd, a dve godine proveo je u beogradskom Sinđeliću. Najbolje partije pružao je u subotičkom Spartaku, u tom periodu odigrao je čak i dve utakmice za reprezentaciju Srbije.

– Došao sam u Crvenu zvezdu još sa osam godina, kao i sve druge talentovane dečake doveo me je Toma Milićević. Prošao sam omladinsku školu, sa 17 godin potpisao profesinalni ugovor, bio na pripremama crveno-belih, igrao prijateljske mečeve, ali nisam dobio šansu u prvom timu. Posle pozajmica imao sam dve dobre sezone u Sinđeliću, što me je preporučilo Spartaku. U Subotici sam uživao, stigao i do dresa reprezentacije Srbije, ostvario sam i inostrani angažman.

Prethodne dve sezone Tufegdžić je proveo u Bugarskoj, bio je član CSKA iz Sofije.

– Prve sezone je bilo dobro, borili smo se za titulu sa Ludogorecom do poslednjeg trenutka. U drugoj sezoni već nije bilo tako, krenuli su određeni problemi, ali sam uspeo da dogovorim raskid ugovora i u Čukarički sam došao kao slobodan igrač.

Podelite sa drugima

Standings provided by Sofascore